• Berkshires Vacation House
  • Berkshires Vacation House
  • Berkshires Vacation House
  • Berkshires Vacation House
  • Berkshires Vacation House
  • Berkshires Vacation House
  • Berkshires Vacation House

Berkshires Vacation House

This Berkshire home is a vacation retreat for three generations of two siblings who live in different parts of the country. To facilitate group gatherings, Morpurgo Architects devised a multi-level, open plan that accommodates the 14 family members by age in pairs of small bedrooms layered on each of three floors.
The steeply sloping site allows the house to nestle into the hill and make full use of the above-grade lower level.

Upon entering the house, white walls highlight the architectural forms and spaces. Within the house, the walls reveal five planes of complementary colors, setting a tone of whimsy that is repeated in the lighting fixtures and other elements.