• Greenwich Residence II
  • Greenwich Residence II
  • Greenwich Residence II
  • Greenwich Residence II
  • Greenwich Residence II
  • Greenwich Residence II
  • Greenwich Residence II
  • Greenwich Residence II
  • Greenwich Residence II
  • Greenwich Residence II
  • Greenwich Residence II
  • Greenwich Residence II
  • Greenwich Residence II
  • Greenwich Residence II
  • Greenwich Residence II
  • Greenwich Residence II

Greenwich Residence II

Morpurgo Architects enhanced the approach to this French Provincial home by modifying the long driveway to create a circular courtyard in front of the house, thereby elevating the sense of anticipation prior to entering.

We expanded the undefined front foyer, so that the new vestibule with grand staircase and mosaic flooring would be worthy of this significant home.

In redesigning the kitchen, we concurrently opened the family room wall and extended it to meet a windowed corridor with a floor-to-ceiling glass space that blurs the distinction between the two rooms. The passageway, infused with sunlight, provides expansive views to the verdant landscaped property.

As part of the overall expansion of this home, Morpurgo Architects increased the size of the wing that contains a family room, cabana, playroom and garage space. A new master bedroom wing was constructed as a bookend, establishing a symmetry for the French Provincial façade. This suite contains a sitting room, bedroom area with a tray ceiling, spacious closets and elegant bathrooms.