• Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence
  • Historic Hohokus Residence

Historic Hohokus Residence

Reconfigured over time, the historic orientation of this beautiful residence was reversed, posing an architectural challenge for Morpurgo Architects. Our design created facades that would function with the original entry yet face the great lawn in the back of the house.

We conceived a two-story, open living space that utilizes the exterior stone on the fireplace and along an interior wall. We fashioned a sculptural staircase that emulates details of an existing stair, reduced to an elegant simplicity.

Our additions and restoration of the structure were supported by our client’s desire to maintain the quality and workmanship of the historic residence. The stonework, which was hand-cut, dressed and aged to duplicate the 200-year old masonry, is an example of our mutual commitment to the preservation of our treasured past.